BCN Life

Catalan cooking clases

Catalancookingclases bcnkitchen catalancuisine ayearinbarcelona

(EN below)

Jeg elsker spansk mad! Det lækre grønt som har fået masser af sol, den skønne olivenolie, udbuddet af kød, fisk og skaldyr, bælgfrugterne og de regionale madtraditioner. Når det kommer til det salte køkken, ja så er det spanske i verdensklasse!

Mit spanske sprog er godt nok kommet et stykke over begynderniveauet, men mine evner ud i det spanske køkken er endnu ikke helt på samme niveau. Når jeg ser på, hvad min veninde har med sig i bagagen af diverse køkkenkundskaber, ja så bliver jeg faktisk lidt misundelig. Det gad jeg virkelig godt at lære! Så en søndag tager vi hen til BCN Kitchen, som tilbyder lektioner i bl.a. catalansk madlavning, for at jeg kan lære bare en lille smule…

I en lækker lejlighed i Eixample har BCN Kitchen indrettet et fint køkken, hvor kokken Xabi byder os velkommen. Denne søndag er vi 7, som i fællesskab skal lave en 3 retters catalansk menu:

  • “Coca de recapte con olivada, escalibada y queso de cabra” (stegte grøntsager med gedeost på “coca” – catalansk fladt brød)
  • “Faves a la catalana” (fava bønner med catalanske pølser)
  • “Suquet de pescado” (fiskestuvning)
  • “Crema catalana con coca de llardons” (den catalanske udgave af creme brulé med en coca med fedtegrever)

Xabi viser og forklarer os først de tre retter, hvorefter vi inddeler os på henholdsvis første ret, anden ret og dessert, og så er det ellers bare med at gå i gang. Det er praksis-læring det her, Xabi har overblikket og sætter i gang, og vi andre prøver os frem stille og roligt. Det går faktisk ok. Stille og roligt bliver maden lavet, og dér hvor der er problemer eller tvivl, hjælper Xabi på vej. Det er faktisk rigtig hyggeligt.

Retterne bliver faktisk færdige på nogenlunde samme tid, hvorefter det er tid til at anrette og servere inde ved det fælles spisebord, hvor vi bagefter sidder med et glas vin og nyder vores resultater.  Ikke helt ringe, som vi siger på jysk! Og coca’en med “llardons” er fantastisk! Det giver faktisk lyst og mod på at arbejde lidt videre med mine køkkenevner ud i det spanske og catalanske køkken.

BCN Kitchen tilbyder også madlavningskurser på engelsk til udlændinge, så har du lyst til at bruge en halv dag på at lave lidt spansk/catalansk mad og få en lidt anderledes oplevelse end de gængse turistaktiviteter, ja så er nogle timer hos BCN Kitchen måske lige noget for dig

Du kan læse mere om BCN Kitchen på deres website.

Catalancookingclases bcnkitchen catalancuisine ayearinbarcelona

EN

I love Spanish food! The delicious vegetables that have had plenty of sun, the tasty olive oil, the selection of meats, seafood, legumes and the many regional food traditions. The Spanish cuisine is world class!

My Spanish language skills are by now far above beginner level, but I am certainly at that level when it comes to my skills in Spanish cuisine. When I see what my friend can do in her kitchen, I’m actually getting a bit envious. I would really like to learn that! So, one Sunday we went to BCN Kitchen, which offers lessons in, among other things, Catalan cooking, so I could learn just a little bit …

In a very nice apartment in Eixample, BCN Kitchen has a kitchen where the chef Xabi welcomes us. This Sunday we are 7 persons, who will be making a Catalan menu together consisting of:

  • Flat bread with baked vegetables
  • Fava beans catalana style
  • Suquet de pescado, Catalan fish stew.
  • Crema Catalana with coca de llardons.

First, Xabi shows and explains us all the dishes, after which we divide ourselves into 3 groups. The first making the two first dishes, the second group making the suquet and the last group making the dessert, and then it’s just to start cooking. It’s learning by practicing, Xabi has the overview and get us started, and we then try to follow his instructions. It’s actually okay. Step by step, the food is made and where there is trouble or doubt, Xabi helps out straight away. It’s actually quite cozy.

The dishes are actually finished about the same time, after which it is time to serve them at the dining table. Then it’s time to sit with a glass of wine and enjoy our results, and it’s not bad at all! And the coca with “llardons” is quite amazing! I think it’s about time that I try to work on my kitchen skills in Spanish and Catalan cuisine.

BCN Kitchen also offers cooking classes in English to foreigners, so if you want to spend half a day doing a Spanish / Catalan food lesson and have a different experience than the usual tourist activities, a cooking class at BCN Kitchen might be something for you.

You can read more about BCN Kitchen on their website.

0 comments on “Catalan cooking clases

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: