BCN Barrios BCN Sights

Poblenou – sight: Cementiri de Poblenou

cementiridepoblenou sight barrio Poblenou ayearinbarcelona

(EN below)

Cementiri de Poblenou er måske ikke helt lige så imponerende i omfang eller kulturel betydning som dens “storebror”: Cementiri de Montjuïc, men Poblenou-kvarterets kirkegård er bestemt også et besøg værd. Og så er den betydelig nemmere at komme til, det er bare at tage metroen.

Kirkegården blev åbnet i 1775, da det blev besluttet, da begravelser af sundhedsmæssige årsager nu skulle foretages uden for Barcelonas bymure. Kirkegården var således den første kirkegården ud for byens daværende bymur. Den blev ødelagt af Napoleons hær i 1813, hvorefter den blev genopbygget efter et neoklassisk design af den italienske arkitekt Antonio Ginesi og genåbnet i 1819.

Kirkegården er en blanding af almindelige grave i de traditionelle “hylder”, større grave og fint udsmykkede mausoleer. Ikke helt så storslået som på Montjuïc, men det er supersmukt.

I dag har byen bredt sig uden for bymurerne, der også er væk. Og det fine ved Cementiri de Poblenou er netop sammenspillet mellem kirkegård og byen, der stikker op over kirkegårdens ydermure – det karakteristiske Torre Agbar, de to tårne ved Vila Olímpica og kranerne fra kvarters diverse byggepladser. Det synes jeg faktisk er fedt, det gør kirkegården levende.

Ligesom på Montjuïc arrangeres der officielle rundeture den første og tredje søndag hver måned, desværre kun på spansk og catalansk.

Du finder kirkegården her: Av. Icària, s/n.
Du kan tage busserne: 26, 92, H16 og V27, ligesom du kan tage metroen – linje 4 til stationen: Llacuna (udgang: St. de la Ciutat de Granada)

For mere information, se Barcelonas kirkegårdes officielle hjemmeside.

cementiridepoblenou sight barrio Poblenou ayearinbarcelona

UK

Cementiri de Poblenou may not be as impressive in scale or cultural significance as its “big brother”: Cementiri de Montjuïc, but the cemetery in the neighborhood of Poblenou  is definitely worth a visit. And it’s an easy ride with the metro.

The cemetery was opened in 1775, when it was decided that burials should happen outside the city wall of Barcelona for health reasons. The cemetery was thus the first cemetery outside city walls. It was destroyed by the army of Napoleon in 1813, after which it was rebuilt after a neoclassical design by the Italian architect Antonio Ginesi and reopened in 1819.

The cemetery is a mixture of common graves in the traditional “shelves”, larger graves and decorated mausolees. Not as magnificent as Montjuïc, but it’s very beautiful.

Today, the city has spread beyond the walls of the city, the walls are gone. And one of the fine things of Cementiri de Poblenou is exacly the connection between the cemetery and the city that rises above the outer walls of the cemetery – the characteristic Torre Agbar, the two towers of Vila Olímpica and the cranes from several building sites. I love it, it makes the cemetery more vibrant.

Like Montjuïc, official tours are organized on the first and third sundays of each month, but only in Spanish and Catalan.

You can find the cemetery here: Av. Icària, s / n.
You can reach it by bus: 26, 92, H16 and V27 as by metro – line 4 to the station: Llacuna (exit: St. de la Ciutat de Granada)

For more information, see the Barcelona Cemeteries official website.

cementiridepoblenou sight barrio Poblenou ayearinbarcelona

0 comments on “Poblenou – sight: Cementiri de Poblenou

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: