Catalonia

Sitges

Sitges Catalonia Barcelona ayearinbarcelona

(EN below)

Et andet godt bud på en dagsudflugt udenfor storbyen er den tidligere fiskerby Sitges ca. 35 km. syd for Barcelona.

Byen har siden 1890 været et yndet udflugtsmål og feriested for de rige og den kunstneriske avantgarde, og siden 1960’erne også for de forlystelsessyge og de homoseksuelle. Sitges byder ikke på de store, historiske seværdigheder, til gengæld kan byen prale af en imponerende strand – eller retter flere strande, der ligger i kilometerlang forlængelse. Et landmærke er byens kirke på en tidligere befæstet top, hvor bølgerne pisker op ad trappen. Bagved kirken finder du: “Palau Maricel”, som er et kunstmuseum i et smukt palæ – læg især mærke til de smukke deltaljer i døren og udsmykningen.

Denne del af byen deler strandpromenaden i to, hvoraf du kan fortsætte videre bagom kirken mod en anden del af stranden og hen imod havnen. Langs strandene ligger byen med sine små gader, butikker, kunstgallerier, barer og restauranter – der er rige muligheder for spise og drikke godt i Sitges!

I højsæsonen kommer mange catalanere og turister til Sitges for at slappe af ved stranden og nyde nattelivet. Mange kommer også for en weekend eller bare en enkelt dag for at nyde en god frokost og en spadsertur langs stranden. Endelig kommer der mange til byen i forbindelse med dens forskellige events, f.eks. til byens berømte karneval i februar, den internationalle filmfestival i oktober eller “The Barcelona-Sitges Vintage Car Rally” i marts – et rally med historiske biler, der starter fra Barcelona og ender med optog gennem Sitges.

Så har du brug for at komme ned i gear, væk fra Barcelonas puls og tage en afslappende dag ved stranden, ja så er Sitges bestemt et godt bud. Den korte afstand gør også byen nem og hurtigt at komme til med tog eller bil – og er du med bil, så tag den smukke landevej langs kysten.

For mere information om Sitges, tjek den Visit Sitges website.

Sitges Catalonia Barcelona ayearinbarcelona

UK

Another suggestion for a day trip outside Barcelona could be the former fishing town of  Sitges approx. 35 km. south of Barcelona.

Since 1890, the town has been a famous destination and resort for the rich and artistic avant-garde, and since the 1960s also for homosexuals and others looking for a hedonistic nightlife. Sitges does not offer major historical sights, but the city have an impressive beach – or that is several beaches in kilometers long extension. A landmark is the town’s church on a former fortified peak, where the waves makes the stairs up wet. Behind the church you will find: “Palau Maricel”, which is an art museum in a beautiful palace – pay particular attention to the beautiful door and decorations.

This part of the city divide the seafront in two parts, of which you can proceed further behind the church to the another part of the beach and towards the harbor. Along the beaches lies the city with its small streets, shops, art galleries, bars and restaurants – there are great opportunitues for eating and drinking well in Sitges!

During the peak season, many Catalans and tourists come to Sitges to relax on the beach and enjoy the nightlife. However, many also come for a weekend or just a single day to enjoy a good lunch and a stroll along the beach. Many also come to town in connection with its many events, for example the city’s famous carnival in February, the International Film Festival in October or “The Barcelona-Sitges Vintage Car Rally” in March – a rally of historic cars starting in Barcelona and ending up in Sitges.

So if you need to gear down, get away from the pulse of Barcelona and just having a relaxing day at the beach, Sitges is definitely a good option. The distance also makes the city easy and quick to reach by train or car – and if you go by car, do take the beautiful country road along the coast.

For more information on Sitges, check the webpage of Visit Sigtes.

Sitges Catalonia Barcelona ayearinbarcelona

0 comments on “Sitges

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: