BCN Barrios BCN Tips

L’Hospitalet – tip: Celler Capri

Cellercapri l'hospitalet tip barrio ayearinbarcelona

(EN below)

Her har jeg fået én af de bedste vermouth i Barcelona, og det siger ikke så lidt, jeg har efterhånden smagt nogle stykker. Og det i den hyggeligste lille bar, hvor de lokale fra barrioen mødes til en glas vin eller vermouth og diskuterer livets store og mindre spørgsmål. Det emner af stemning, præcis som jeg godt kan lide det – og der er ikke skyggen af en turist i nærheden.

Patxe, som har dette skønne sted, er den venlige og imødekommende mand bag disken. Han hjælper gerne med at finde den rette drik fra fadene langs den ene væg eller serverer nogle syltede tapas for dig. Har du smagt den første, kan du naturligvis vælge endnu en vin eller vermouth, ligesom du har mulighed for at tage den – eller en flaske fra hylderne på den anden side – med dig hjem. Patxe hjælper dig med et smil.

Jeg storhyggede mig her i selskab med Patxe og de lokale, og indrømmet: jeg tænker stadigvæk på den vermouth. Jeg må snart tilbage!

Du finder Celler Capri her: Carrer de Luarca 17

UK

Here I have had one of the best vermouths in Barcelona – and by now, I have tasted quite a few. And this in the nicest little bar where the locals from the barrio gather for a glass of wine or vermouth and to discuss life’s bigger or minor issues. It’s cozy, and it’s local – not a tourist nearby.

Patxe, who is the owner of this beautiful bar, is the friendly and accommodating man behind the counter. He will help you find the right wine or vermouth from the barrels along one wall or serve you some pickled tapas. Once you finished your frist drink, you can go for another or try a new one from the barrels. Afterwards, you will have the opportunity to take some home with you or perhaps a bottle from the shelves on the other wall. Patxe will help you with a smile.

I rather enjoyed spending time here with Patxe and the locals from the barrios, and i have to admit: I’m still thinking about that vermouth. I’ll be back soon!

You’ll find Celler Capri here: Carrer de Luarca 17

Cellercapri l'hospitalet tip barrio ayearinbarcelona

0 comments on “L’Hospitalet – tip: Celler Capri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: