BCN Barrios BCN Tips

Raval – tip: Chök

chok barcelona ayearinbarcelona

(EN below)

“Here is where the magic happens” står der på skilt inde i én af butikkerne i Raval, og en stor sukkermås som jeg kan kun give dem ret. Det er magisk, et paradis for en slikmund, en chokoladeelskers våde drøm. Velkommen til Chök – the Chocolate Kitchen!

Chokolade er omdrejningspunktet i alle de skønne kager, du finder her: cookies, krönuts, brownies, berlinere, trøfler m.m. Mange af dem er veganske, og de fremstilles løbende i det lille bageri ved siden af, så kagerne er altid friske – udover at de er lavet af de lækreste råvarer.

Bare det at komme ind i butikken og se de lækre kager opstillet enkelt, men supersmukt får vandet til at løbe i munden. Hvilken kage skal man vælge? Tja, jeg kan aldrig helt beslutte mig, og kan derfor sjældent nøjes med en enkelt. Og hvorfor skulle man da også det? For en sukkernarkoman som jeg er det som at spise et stykke af himlen. Ren lykke i en mundfuld, jeg er hooked! Jeg er slet ikke færdig med at spise mig igennem hele sortimentet – heldigvis. Indtil videre kan jeg stærkt anbefale deres krönut med citron og marengs samt deres brownie med saltkaramel. Mums siger jeg bare. Og det er naturligvis muligt at få te eller kaffe til, ligesom du kan købe diverse chokoladeprodukter med hjem, hvis du skulle få abstinenser senere.

Der er altid travlt, så du skal være heldig, hvis du vil sikre dig én af de få siddepladser, måske endda ved siden af bageriet. Men ellers tager du det bare med dig i en af de smarte emballager. Jeg er  – tydeligvis – vild med Chök, og det tror jeg også, at du kan blive – så kig ind!

Du finder Chök – the Chocolate Kitchen her:

chok barcelona ayearinbarcelona

UK

“Here is where the magic happens” states a writing on a wall in one of shops in Raval, and a sweet tooth like me can only agree. It’s magical, a sugarsweet paradise, a chocolate lover’s wet dream. Welcome to Chocolate – the Chocolate Kitchen!

Chocolate is the focal point of all the beautiful cakes you will find here: cookies, krönuts, brownies, berliners, truffles and more. Many of them are vegan, and they are continually manufactured in the small bakery inside the shop, so the cakes are always fresh – and of course made of the most delicious ingredients.

Just getting into the store and seeing the delicious cakes displayed in the most simple and beautiful way makes you r mouth water. Which cake should you choose? Well, personaly I can never decide and therefore rarely limit myself to only one cake. And why should you? For a sugar addict like me it’s like eating a piece of heaven. Pure happiness in a mouthful, I’m hooked! I haven’t completed the entire range of cakes yet. Lucky me! So far I can highly recommend their krönut with lemon and meringue and their brownie with salt caramel.  And of course it is possible to have some tea or coffee as well as you can buy a variety of chocolate products home if you should get a withdrawal later.

It’s always busy but you might get lucky to secure you one of the few seats of the shop, maybe even next to the bakery. But otherwise you just take it away with you in one of the smart trays. I’m – obviously – crazy about Chök, and I think you might like it too – so check out!

You’ll find Chök – the Chocolate Kitchen here:

chok barcelona ayearinbarcelona

1 comment on “Raval – tip: Chök

  1. Kristina Aabling

    Åh. Der vil jeg gerne tilbage til

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: