BCN Life Catalonia

Cavatast 2017

Cavatast SantSadurníd'Anoia ayearinbarcelona

(EN below)

Sådan må det være at være død og komme i himmelen! Eller i hvert fald næsten var jeg fristet til at tænke i lørdags, hvor jeg var til den årlige cava-festival eller tasting i Sant Sadurní d´Anoia. Dér, stårende overfor et helt hav af cava, og så bare gå i gang…. Jeg mener, kan det næsten blive bedre?

Sadurní d´Anoia ligger lidt syd for Barcelona, og landsbyen kan med rette kaldes for cavaens hovedstand, for her – eller lige omkring – ligger en stor del af Spaniens cava-produktion (mousserende vin produceret efter samme metode som den franske champagne). Hvert år i oktober afholdes her en større cava-festival: “Cavatast”, hvor regionens cava-huse indbyder til en samlet smagning midt i byen, ligesom der foregår en lang række aktiviteter for professionelle såvel som amatører i cavaens og gastronimiens navn.

Det var i det paradis, jeg befandt mig. Med et glas i den ene hånd, og et antal billetter til smagning og et oversigtskort i den anden, ja så var det bare med at gå i gang! Der var masser af cava, hovedsageligt at brut-varianten, dvs. den tørre variant. Cava i rosé-udgaver, forskellige lagringer og forskellige druer fra de traditionelle druer: Macabeo, Parellada og Xarel.lo til den klassiske franske drue: Chardonnay og til de mere specielle som f.eks.: Trepat . Et klart højdepunkt var en cava på Xarel.lo-druer og lagret på fade af kastanje!

Går boblerne (for hurtigt) til hovedet er der også mulighed for at købe diverse smagsprøver undervejs, så der både kan smages på områdets specialiteter, men også lægges lidt bund på. Der er således undskyldning for ikke at have et par festlige timer i selskab med familie og venner samt resten af landsbyen. Tag toget fra Barcelona, det tager kun en 40 minutters tid, og du står af ved stationen lige ved siden af Spaniens nok største og mest velkendte cava-hus: Freixenet (som iøvrigt også er værd at besøge!).  Kom endelig, du kan ikke undgå at gå glad derfra!

EN

That must be how it is to die and go to heaven! Or at least that was what I was thinking on Saturday where I attented the annual cava festival or tasting in Sant Sadurní d’Anoia. There, standing in front of a whole sea of ​​cava, and to just dive in …. I mean, can it get better?

Sadurni d’Anoia is located south of Barcelona, ​​and you could call the village for the Spanish capital of cava, for here – or around the village – is located the main part of Spain’s cava production (sparkling wine produced according to the same method as French champagne). Every year in October, a large cava festival is held: “Cavatast”, where the region’s cava producers invite to a tasting in the center of the  city along with a wide range of activities for professionals as well as amateurs, all in the name of cava and gastronomy.

It was exactly in that paradise, I found myself. With a glass in one hand and a number of tasting tickets and an overview of the producers in the other hand, ready to go ahead! There was plenty of cava, mainly the brut variant, ie. the dry variant. Cava in rosé editions, different fermentations and different grapes from the traditional grapes of Macabeo, Parellada and Xarel.lo to the classic French grape of Chardonnay and to the more special grapes such as Trepat. A clear highlight was a cava on Xarel.lo fermented in barrels of chestnut!

If the bubbles go (too fast) to the head, it is also posible to taste different food, giving you also the opportunity to taste some of the area’s specialties. All in all, there is no excuse for not having a couple of fun hours with family, friends and the rest of the village. Take the train from Barcelona, ​​it only takes 40 minutes and the train station is located just in front of properly Spain’s largest and most famous cava producer: Freixenet (which is also worth visiting!). Just come next year, I guarantee that you will leave with a happe feeling!

More information? Check the Cavatast website

Cavatast SantSadurníd'Anoia ayearinbarcelona freixenet

0 comments on “Cavatast 2017

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: