BCN Life

Tour de Banco, vol. 2

(EN below)

Nå, men hvad skete der så med den bankkonto, som jeg med så stor besvær forsøgte at få oprettet? Tja, faktisk ikke så meget udover en masse e-mails, der meddelte, at processen var i gang, for senere at meddele at jeg – på meget besværlig vis – skulle fremskaffe den dokumentation, som jeg faktisk havde sendt til dem i første omgang. Så jeg opgav… altså den bank, ikke at få kontoen.

4. forsøg – ny bank!

Så en formiddag befinder jeg mig i en ny bank. Jeg havde fået anbefalet banken i en FB-gruppe, og heldigvis har de en filial lige her i nærheden i min barrio. Så den prøver jeg, det kunne vel ikke være mere besværligt! Jeg stiller mig i kø, og her er god tid. Der bliver snakket med de bankkunder, der kommer ind. Stemningen er både lokal og venlig.

Da det bliver min tur, er det eneste problem at ham, der står for det administrative med at åbne kontoen, lige er gået til frokost. Men den søde bankmand får en kopi af mit pas og alle mine oplysninger, mens vi snakker om hans ferie i Danmark en kold og mørk december, og så kan jeg komme forbi i morgen, underskrive og få åbnet den konto. Så nemt, venligt og ubesværet kan det altså også være. Jeg har en god fornemmelse i maven, da jeg går derfra.

Endelig – jeg har en konto!

Næste morgen kigger jeg forbi banken igen, og bliver mødt med smil og søde hilsener. De genkender mig og har papirerne parat. Ham, der kan åbne kontoen, tager venligt imod mig. Alt er klar, jeg skal bare skrive under på en hel masse informationer – det er loven, siger han, de skal oplyse om alt.

Det tager en lille times tid, men mest fordi der er god tid. Vi snakker Norge, Danmark og vikinger, mens jeg får det hele forklaret – på spansk, herunder mobilbank og den spanske udgave af MobilePay. Det er tydeligt, at de har haft udenlandske kunder før, og jeg får ros for mit spanske. Og pludselig har jeg en bankkonto! Uden besvær, lutter imødekommenhed og her lokalt, så jeg bare kan komme forbi, hvis jeg har spørgsmål eller får problemer med konto, mobil m.m.

Et par dage senere har jeg installeret mobilbank, fået tilsendt et kort og lavet min første overførsel fra DK. Det behøver altså ikke at være så besværligt.

Banco Sabadell tourdebanco

EN

Well what happened to the bank account that I was trying  with such difficulty to open? Well, not much, besides a lot of emails announcing that the account was in progress to later announcing that I – in the most difficult way – had to send them the documentation that I actually already had sent them. So in the end, I gave up … on that bank, not the account.

Fourth try – new Bank!

So one morning, I’m in a new bank. The bank had been recommended to me by a Facebook group, and by luck there is a branch right here nearby in my barrio. So I decided to give it a try, it couldn´t be nearly as complicated as the last bank!

So I’m in line, and they are taking their time. They talk to the customers coming in, pay them attention, and the atmosphere is both local and friendly. When its my turn, it turns out that the man in charge of opening the accounts has just gone for lunch. But the sweet banker gets a copy of my passport and all my details, and then I can drop by tomorrow and they will have it all ready. And this is done meanwhile we talk about his holiday in Denmark in december las year. So easy, so friendly and effortless can it be. I have a good feeling as I leave.

Finally – I have an account!

The next morning, I pass by the bank and are greeted with smiles, they recognize me and have the papers prepared. Everything is ready, I just have to write a lot of information – that’s the law, he says, they have to inform about everything.

It takes a almost an hour, but mostly because there is plenty of time. We speak about Norway, Denmark and Vikings, while they explain everything to me in Spanish, including mobile banking and the Spanish version of the Danish: “MobilePay”. They are clearly used to foreign customers and praise my Spanish. And then suddenly, I have a bank account! Without any hassle, and they are local, so I can easily pass by if I have questions or problems with account, mobile or etc.

A few days later, I have mobile banking installed, received my card and made my first transfer from DK. It does not have to be so difficult.

0 comments on “Tour de Banco, vol. 2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: