BCN Life

Househunting, part one

streetart eixample barcelona ayearinbarcelona

(EN below)

Så sidder jeg pludselig i en fremmed kvindes lejlighed og taler spansk, faktisk helt ok. Få minutter forinden har jeg trykket på dørtelefonen, blevet lukket ind og set et fint lille værelse i det hyggelige Grácia-kvarter. Jeg er på jagt efter et værelse, hvor jeg kan bo i hele min orlov. Et sted, hvor jeg kan arbejde, slappe af og have en hverdag.

Indledende forberedelser

Jeg har forberedt mig hjemmefra de sidste par dage, hvor jeg har responderet på annoncer på Idealista.com og i app´en Badi og lavet aftaler om de første fremvisninger. Det er lidt grænseoverskridende at lægge billet ind på diverse annoncer, møde op, se værelset, tage snakken – på spansk vel at mærke – og melde til og fra. Men jeg klarer det faktisk fint. Det her heldigvis også en fin oplevelse, alle modtager mig med åbenhed og venlighed, og det giver lidt ro i maven.

Total forvirring

Men det er også forvirrende, for mulighederne er uendelige, så hvad skal man vælge? Hvornår skal man gå på kompromis? Hvordan vægter man et hyggeligt kvarter ifht. prisen? Til værelset? Til dem, jeg skal bo hos? Og laver man egentlig lejekontrakter?

Jeg er mildest talt forvirret efter den første dag med fremvisninger. Og måske også lettere panisk, for værelserne ryger hurtigt, især de attraktive, desuden har jeg kun hotel i 10 dage. Hvad nu hvis jeg ikke finder noget? Hm… Jeg tager en ekstra runde på Idealista.com og Badi og får booket et par ekstra møder til de næste par dage. Og så sover jeg på det! Og beslutter at slå koldt vand i blodet og gå efter dét, der føles godt – og det giver faktisk pote allerede dagen efter. Da bliver jeg lidt forelsket…

Apartments Barcelona Sárria ayearinbarcelona

EN

Suddenly I find myself sitting in a stranger’s house speaking quite well Spanish. A few minutes earlier, I pressed the door bell, was welcomed and shown a nice little room in the cozy neighborhood of Grácia. I have gone searching for a room where I can live during my leave. A place where I can work, relax and live.

Preliminary preparations

I started the preparations from home a few days before, where I responded to ads on Idealista.com and in the Badi app and made arrangements for the first visits. It’s a bit scary to answer the various ads, go visiting, make conversations – in Spanish – and to answer yes and no. But actually it´s also a nice experience, everybody receives me with openness and kindness, and it gives me some peace of mind.

Total confusion

But it’s also a bit confusing. The possibilities are endless, so what to choose? Where do I have to compromise? How do I weigh a cozy neighborhood in comparison to price? To the room? To those I will live with? And are you supposted to get a contract?

I am rather confused after the first day of visits. And maybe I´m also panicing a little. The rooms goes fast, especially the attractive ones, and I only have booked the hotel for 10 days. What if I can´t find anything? Hm … I take an extra look at Idealista.com and Badi and book a few extra visits for the next couple of days. And then I sleep on it! And decide to take it easy and go for what feels good – and it works. The next day, I fall a little in love…

2 comments on “Househunting, part one

  1. Helene

    Det ser fedt ud. Der gad jeg godt at bo 😀

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: