Spain

Palma de Mallorca

Palma mallorca windows ayearinbarcelona

(EN below)

Advarsel! Jeg kan desværre ikke give dig en komplet guide til Palma de Mallorca, så lang tid var jeg desværre ikke i byen. Og jeg skriver desværre, for Palma er fantastisk. Så betragt denne post som et par snapshots af byen, en appetizer – for Palma giver lyst til mere, Palma smager af mere!

Hvis vi starter med det faktuelle, ja så er byen Mallorcas hovedstad og administrative centrum. Her bor ca. 350.000 indbygger i byen ud til vandt i bugten: Badia de Palma. Byen blev grundlagt af romerne og har både været en vigtig by under den mauriske besættelse af Spanien samt en vigtig del af kongeriget Katalonien. Især den mauriske og katalanske indflydelse kan man se i den gamle Palmas gamle bydel, som skulle være det største intakte historiske centrum i Europa.

Palmas gamle bydel

At gå i den gamle bydel er da også en skøn oplevelse, det emner af historie, skønhed og stemning. I Palma udfolder turismen sig for det meste på en fin måde. Snævre gader og hyggelige pladser, hvor du har mulighed for at fortabe dig eller nyde en kop kaffe eller glas vin. Gør hvad du har lyst til! Men husk at bruge øjnene – kig op, se de flotte vinduespartier, nyd bygningerne, se på menneskene. Det er smuk, romantisk og vidunderligt!

Hvad skal du lave i Palma?

Er du til shopping? Ja, så kan Palma sikkert også tilfredsstille dit behov. Du finder naturligvis de store mainstream kæder, men også mange fine, mindre butikker – tøj, sko, delikatesser, interiør.

Er du – som jeg – ikke den store shopper, ja så kan du vælge at bruge tid på de mange kulturelle seværdigheder.  Jeg kan anbefale:

 • Katedralen (La Seu – bispesæde)

  Et arkitektonisk pejlemærke, der knejser sig over byen fra sin beliggenhed ved havnen. Den er bygget oven på en tidligere maurisk moské, påbegyndt i 1229 og færdig i 1604. Størrelsen er imponerende med 14 høje søljer, der opdeler kirkens hovedskib på 110 m. Sæt dig ned og nyd solen skinne igennem den smukke rosét i apsis, hvor de 1200 stykker mosaik lyser kirkerummet op i forskellige farver. Og læg også mærke til kirkens svævende kor, som Gaudi (ja, ham arkitekten fra Barcelona) har stået for. Gå også gerne en tur omkring katedralen, nyd arkitekturen, pladserne omkring og udsigten ned til havnen.

 • Banys Àrabs

  Ikke langt fra katedralen, i en brolagt gyde bagved, finder du resterne af et arabisk bad. Der er måske ikke så meget tilbage, et par søjler, buer og vandledninger i et beskeden rum, til gengæld er der knyttet den mest fantastiske have til. Her finder du blomsterflor, ro og fordybelse midt i Palmas summen – og måske også en musikant eller to.

 • S´Hort del Rei

  De tidligere kongelige haver, en fin lille skyggefuld oase, et smukt og romantisk sted tæt på katedralen og ned mod havnen.

 • Palacio March

  Et tidligere bypalæ med udsigt til katedralen, hvor bankfamilien March havde bopæl. Palæet rummer nu en fin lille kunstsamling, bl.a. nogle fine litografier af Dalí, ligesom pladsen foran palæet fyldt med interessante skulpturer. Huset er ligeledes seværdigt og minder både om en forsvunden tid og bankfamiliens velstand.

Som sagt, Palma smager af mere, jeg vil se mere – havnen, Almudaina-paladser, Fundació Banca March (mere kunst i bankens første filial) og Miro-museet (Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca). Jeg må tilbage – helst snart.

EN

Disclaimer! I can´t give you a complete guide to Palma de Mallorca, as I wasn´t that long in the city. Unfortunately, because Palma is amazing. You should therefore consider this post as a snapshot of the city, an appetizer – for Palma makes you want more!

Let´s start with the facts. Palma is the capital and administrative center of Mallorca. Here, at the sea side of the bay: Badia de Palma lives approx. 350,000 inhabitants. It was founded by the Romans and were an important city during the Moorish reign and as part of the Catalan kingdom. The  Moorish and Catalan influence can be seen in the old town Palma, which center is considered as the largest intact historical center of Europe.

The old town of Palma

Going for a walk in the old town is a wonderful experience full of history, beauty and ambiance. In Palma, tourism is unfolded in a respecfull manner, you will find narrow streets and cozy places where you can get lost or enjoy a cup of coffee or a glass of wine. Do what you feel like! But remember to look up at the beautiful windows, enjoy the buildings, look at the people. It’s beautiful, romantic and fantastic!

What to do in Palma?

If you like shopping, Palma will satisfy your needs as well. You will find the major mainstream chains there, but also many fine, independent shops – clothes, shoes, food, interior.

If you´re not a big shopper like me, you can choose to spend time your time on the many cultural sights that Palma offer. I recommend:

 • The cathedral (La Seo)

  An architectural landmark located close to the harbor. It was built on top of a former Moorish mosque, the construction began in 1229 and was completed in 1604. The size is impressive with 14 tall columns dividing the church’s main ship of 110 meters. Do sit down and enjoy the sun shine through the beautiful roset with 1200 pieces of mosaic illuminating the church room in different colors. You will also find interior by Gaudi (yes, the architect of Barcelona). I also recommend going for a walk around the cathedral enjoying the architecture, the  surroundings and the view at the harbor.

 • Banys Àrabs

  Not far from the cathedral, in a paved alley behind it, you will find the remains of an Arab bath. There is not much left, only a few columns and arches in a modest room, in return the garden attached is amazing. Here you will find flowers, tranquility and peace right in the center of Palma.

 • S’Hort del Rei

  The former royal gardens, a nice little shady oasis, a beautiful and romantic place close to the cathedral and down to the harbor.

 • Palacio March

  The former residence of the bank family: March, overlooking the cathedral. The palace now exhibits a nice art collection, including some fine lithographs of Dalí. Outside and in front of the palace you will find a square with interesting sculptures. Besides, the house reminds us of a lost time and the wealth of the bank family.

As said, Palma calls for more. I would like to experience more – the harbor, the Almudaina palace, Fundació Banca March (more art in the bank’s first branch office) and the Miro Museum (Fundació Pilar in Joan Miró a Mallorca). I’ll be back – soon I hope.

Palma mallorca banysarabs ayearinbarcelona

0 comments on “Palma de Mallorca

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: