BCN Life

Countdown – one week to go

Leave Practics Painting ayearinbarcelona

(EN below)

Så er det ved at være nu, om en uge går det løs, da starter eventyret! Ret vildt at tænke på, synes jeg. Jeg har forberedt det stille og roligt i månedsvis, mest for at kunne tage den endelige beslutning. Men det har hele tiden været noget, der lå derude i fremtiden. Som noget, som skulle ske en gang, og derfor har det hele tiden været lidt surrealistisk.

Men det tager form nu. Lejligheden er udlejet, jeg har sagt på gensyn på arbejdet, ordnet de økonomiske forhold med banken, fået styr på forsikringer, tilmeldt mig universitetet I Barcelona osv. Så rent praktisk er jeg ved at være på plads med de ting, jeg kan hjemmefra. Der mangler bare lidt pakning, lidt maling, lidt rengøring.

Mentalt er jeg også på plads. Jeg er spændt og glæder mig vildt. Der er mange ting, der skal på plads, når man planlægger en orlov i udlandet (skal nok skrive mere om det senere), men egentlig har det overrasket mig, hvor glat det egentlig er gået. Nu er der også kun mig, men alligevel. For mig plejer det at være et tegn på, at noget er “rigtigt”, og jeg har da også en god mavefornemmelse. Jeg skal nok støde på udfordringer, de næste bliver jo at finde bolig dernede og skabe mig en hverdag og en omgangskreds. Dem klarer jeg nok – lad eventyret begynde!

Leave Practics Packing ayearinbarcelona

 

EN

It´s getting closer, just one week to go before the adventure starts! Crazy thought! I have prepared it for months, mostly in order to make the final decision. And until now, it has been something that was going to happen in the future, something that might happen, and therefore it has always been a little surreal to me.

But now it´s happening. The apartment is rented, I have taken leave from work, made the financial arrangements with the bank, enrolled in the university of Barcelona and got the insurance in order etc. So in practical terms, I´m almost in place with the things I can do from Denmark . There is just a little packing, a little painting and a little cleaning to do.

Mentally I am also in place. I’m excited and looking forward to the adventure. There are many things that you have to do when planning taking a leave abroad (I will write more on that later), but really it has surprised me how smoothly it has gone so far. I know that is only me and not an entire family, but still. To me it’s a sign that something is “right” and I have a good feeling about it. Surely, I will face challenges – the next is to find housing and create a daily life in a foreign town. But I know, that I can manage – so let the adventure begin!

2 comments on “Countdown – one week to go

  1. Kristina Aabling

    Det blive så spændende 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: