BCN Life

To dare or not to dare?

heidi_andersen orlov leave ayearinbarcelona

(EN belov)

At turde eller ikke at ture?

Se, det er faktisk ikke spørgsmålet. Det er ikke her, at det bliver interessant, men passer du ikke på, er det her dine drømme stopper. For begynder du at tænke efter, vil du ofte kommer frem til, at nej du tør egentlig ikke gøre dét, du drømmer om at gøre. Så dér, hvor det bliver rigtig interessant, er, om du vil handle? Vil du begynde at gøre noget, tage konkret action? For det er her, at det rykker. Her, hvor du bevæger dig væk fra dit udgangspunkt og hen imod dét, du drømmer om. Så det handler ikke om at turde, men om at turde gøre – også selv om man egentlig ikke rigtig tør. Giver det mening?

Du skal naturligvis stadigvæk tænke dig om, jeg er ikke foretaler for en hoved-under-armen-og-bare-derud-af-approach. Og så alligevel, for du vil komme til et punkt, hvor du bare ikke kan tænke dig frem til mere, logikken og fornuften har en ydre grænse. Du må i stedet føle efter, bruge din intuition og så begynde at gøre noget!

Beslutningen om orlov

I månedsvis gik jeg og vendte og drejede min beslutning om at søge orlov, og blev ved med at hænge fast i spørgsmålet om mod. For nej, jeg tør faktisk ikke. Jeg tør faktisk ikke stille mit dejlige liv herhjemme på hold for at opsøge eventyret og gøre, hvad jeg har lyst til et helt år i Barcelona. Alt det, der kan gå galt, for ikke at tale om, at det koster en halv krig! Men min lyst til eventyr var enormt, jeg ville det bare helt vildt, og kunne i forvejen ikke lade være med at rejse derned hele tiden og bare drømme om, hvordan det kunne være…. What’s a girl to do?

Endelig indså jeg, at dette dilemma med at turde eller ikke turde, kun kan løses ved at lytte efter min intuition (der skreg: Rejs for satan!) og ved at handle… små skridt ad gangen. Og sjovt nok er alt indtil videre (7-9-13!) faldet stille og roligt på plads – banken gav thumbs up, arbejdet sagde ja da!, og om lidt under to måneder står jeg i lufthavnen med mine to kufferter på vej på eventyr. Helt 100 ved at skride grønne grise, for hånden på hjertet: jeg tør ikke, jeg kan bare ikke lade være.

barcelona raval streets ayearinbarcelona

EN: To dare or not to dare?

Well, that’s not really the question. It’s not where things become interesting, but it’s there your dreams could end if you´re not careful. Because if you reflect on it in depth, you will probaly end up concluding that you don’t have the courage to follow your dreams. So where it becomes interesting is whether you can take action or not? Taking action will move you from your starting point and towards your dreams. So it´s really not a question of daring, but about daring to do someting – even if you don´t really dare. Does it make sense?

You still have to think, not just speed ahead! And yet… you will come to a point where you just can´t think more. Logic thinking and reasoning have its limits. You have to connect to your intuition, your gut feeling and start taking action!

The decision

I was thinking, reflecting and trying to make a decision whether to apply for a leave or not. I was stuck on the question of did I have the courage or not? Because no, I actually do not have the courage. I don´t dare to leave my lovely life here in Aarhus and seek out the adventure of a full year in Barcelona. Many things can go wrong, and I´m not a millionaire. But I longed for it, my desire for an adventure was strong. I was travelling there all the time and missing the city as soon as I was home again… What’s a girl to do?

Finally, I realized that this dilemma of daring or not daring can only be solved by listening to my intuition (that was houting: go ahead, travel!) and by taking action … baby steps at a time. And most surprisingly, everything is falling quietly in place – the bank gave the go-ahead, my work place said yes! And now, in in less than two months I will be at the airport with my two suitcases, probaly a little paralized by fear, but on my way to an adventure!

 

0 comments on “To dare or not to dare?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: